Revallier, Simon.

Gevallen voor het Vaderland. “Grenadiers Vooraan!”

Leeftijd: 25.

Geboortedatum: 10 augustus 1914.

Geboorteplaats: Den Haag.

Adres: Soestdijksekade 85 te Den Haag.

Beroep: Gemeente-ambtenaar (Schrijver der tweede klasse Maatschappelijk Hulpbetoon).

Onderdeel: 1 Compagnie, 1 Bataljon, Regiment Grenadiers.

Rang: Dienstplichtig sergeant.

Functie: Fourier.

Datum en locatie van sneuvelen: 10 mei 1940, Loosduinen: Monsterseweg-Ockenburgstraat-Wilhelminastraat (Nu Loosduinse Hoofdstraat).

Wijze van sneuvelen: Grenadier Claveaux en fourier sergeant Revallier werden in een vrachtwagen nagestuurd om de compagnie tijdig van munitie te voorzien. Ter hoogte van het kruispunt Wilhelminastraat-Ockenburghstraat-Monsterseweg werd de vrachtwagen door twee Duitsers, vanachter een zuil van het elektriciteitsbedrijf, beschoten. Men probeerde deze soldaten nog te ontwijken door er in volle vaart om heen te rijden maar door Duits spervuur gegeven vanuit de huizen en vanaf de daken werden ze beiden geraakt. Toen een patrouille van 2-II-RGr (olv reserve-eerste luitenant De La Soussage Briet) verkennend voorwaarts ging werd het voertuig doorzeefd met kogels aangetroffen. Er lag 1 lichaam in het voertuig (waarschijnlijk Clavaux) en 1 dode ernaast (waarschijnlijk Revallier). Aard van de verwonding: schedelverbrijzeling door een schot. Mogelijk dood binnengebracht in de hulpverbandplaats bij het klooster. Grenadier Josephus Clavaux overleed aan zijn bekomen krijgsverwondingen op 11 mei 1940 in de Oranje-kliniek te Den Haag.

Locatie laatste rustplaats: Begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag, vak/rij/nummer 2 4269. Oorspronkelijk begraven in een veldgraf bij de RK Kerk te Loosduinen. Op 17 mei op de begraafplaats Nieuw Eykenduynen aan de Kamperfoeliestraat te ‘s-Gravenhage begraven.

Overig: Gehuwd met Apolonia Francina Versluijs. Zoon van Wilhelmus Antonie Revallier en Grietje de Wit.

Onderscheiding

  • ‘OORLOGSHERINNERINGSKRUIS MET DE GESP NEDERLAND MEI 1940’, postuum toegekend.

Monumenten

Vermelding op de Plaquettes Hulpvliegveld Ockenburgh.

Bronnen

Geef een reactie