Leeuwen, (van) Leendert.

Gevallen voor het Vaderland. “Grenadiers Vooraan!”

Leeftijd: 36.

Geboortedatum: 04 april 1908.

Geboorteplaats: Krimpen aan de Lek.

Adres: Middenstraat 54 te Den Haag.

Beroep: Hotelbediende.

Onderdeel: Regiment Grenadiers.

Rang: Gewoon dienstplichtig soldaat.

Krijgsgevangenennummer (Kgf.nr.): 106108. XIA.

Datum en locatie van sneuvelen: 12 mei 1944, KG-Arbeitskommando Brux Stalag IV c, Most (CZE), (gewond geraakt). 13 mei 1944 Kreiskrankenhaus, 02:00u, (overleden aan de bekomen krijgsverwondingen)..

Wijze van sneuvelen: Grenadier van Leeuwen is bij een geallieerde luchtaanval gewond geraakt en een dag later in het Kreiskrankenhaus Brüx aan zijn bekomen krijgsverwondingen overleden.

Locatie laatste rustplaats: Nederlands ereveld te Salzburg (AUT), vak/rij/nummer: B 2 16. Op 15 mei 1944 op de krijgsgevangenenbegraafplaats Tschausch bij Brüx (Johannesdorferstrasze) op het Franse gedeelte in grafnummer 195 begraven.

Overig: Gehuwd met Helene Zengerle. Vader van Sonja Helene Maria Zengerle. Zoon van Marinus van Leeuwen en Johanna Pietertje Breedveld.

Zie de link voor een impressie van de omstandigheden van dit kamp en fotos waar mogelijk Grenadier van Leeuwen ook op kan staan zie.

Onderscheidingen

  • Oorlogsherinneringskruis/Mobilisatie-Oorlogskruis niet toegekend. Zijn Mobilisatie-Oorlogskruis hangt in de Historische Collectie Garderegiment Grenadiers en Jagers. Nooit beloond maar nooit vergeten. Graag contact met de nabestaanden om dit alsnog te regelen.

Monumenten

Bronnen

Geef een reactie